Близько 900 осіб у секретній службі США інфіковані коронавірусом

Згідно з урядовими даними, близько 900 агентів секретних служб США дали позитивний результат на коронавірус.

Як повідомляє Associated Press, звіти спецслужб, отримані урядовою контрольною групою, показують, що з 1 березня 2020 року по 9 березня 2021 року у 881 людини зі списку співробітників агентства був діагностований Covid-19.

Документи були отримані від організації «Громадяни за відповідальність та етику» в Вашингтоні (CREW) відповідно до Закону про свободу інформації. Вони не включають імена або завдання тих, хто дав позитивні результати. Але більше половини, 477 чоловік, працювали у відділі спеціальних агентів, який відповідає за захист президента і віце-президента, а також їх сімей та інших державних чиновників.

CREW зазначила, що адміністрація Трампа вжила заходів для свого захисту, але не змогла перевірити прямий зв’язок з можливими зараженнями, оскільки особистості інфікованих залишаються в секреті.

Після того, як президент Дональд Трамп заразився Covid-19, він продовжував їздити у своїй президентській машині, а співробітники спецслужб управляли нею і захищали її. Колишній президент також провів серію великих мітингів і заходів, незважаючи на обмеження на публічні збори.