Чехи дуже зацікавлені у відкритті нового маршруту до України

Чеська компанія RegioJet, яка займається бюджетними залізничними і автобусними перевезеннями, оголосила про намір запустити потяг за новим комбінованим маршрутом, який з’єднає столицю Чехії – Прагу і найбільше місто Західної України – Львів.

Запуск поїзда по новому маршруту намічено на червень 2020 року. Прямий нічний поїзд проїде від Праги до станції Мостиська 2 у Львівській області. Справа в тому, що до цієї станції прокладені залізничні колії європейського стандарту (1435 мм). Тому, щоб не втрачати час на перекладання теліжок на кордоні, було вирішено запустити комбінований маршрут. Після прибуття поїзда на станцію Мостиська 2 пасажири матимуть можливість пересісти на автобуси до Львова.

Вже відомо, що поїзд за маршрутом курсуватиме щодня. З Праги він відправлятиметься о 22:10, прибувати до станції Мостыска 2 о 9:30. Заплановані наступні зупинки: Пардубіц, Забржег, Оломоуц, Острава (Чехія), Краків і Жешув (Польща). У складі поїзда буде від 8 до 12 вагонів.

«Мета полягає в перевезенні пасажирів, особливо між Львівською областю України і ключовими центрами в Чеській Республіці та інших країнах ЄС»,– пояснив прес-секретар RegioJet Алеш Ондрюй.

Ох вже ці прес-секретарські виверти. Ні, щоб просто і зрозуміло розповісти, що в компанії вивчили маршрут і вирішили, що запуск поїзда економічно вигідний, оскільки ним зможуть скористатися українські трудові мігранти, які працюють у Польщі та Чехії, а також чеські та польські туристи, які все більше подорожують до України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що німецька автобусна компанія FlixBus до кінця року збільшить кількість рейсів з України до європейських країн.

Поїзд між Кошице (Словаччина) та Мукачевом (Закарпатська область) почав курсувати з 9 червня 2019 року.