Китайський експерт: пік нового коронавірусу настане через тиждень

Епідемія вірусної пневмонії, яка вже забрала життя понад 100 людей у Китаї, може досягти свого максимуму через тиждень або десять днів, сказав китайський експерт, цитований французькою пресою.

За словами Чжун Наньшань, який є одним з найвідоміших експертів з респіраторних захворювань в Китаї, епідемія не повинна набувати великих масштабів. “Важко передбачити, коли відбудеться пік поширення вірусу, – сказав він, – це може статися через тиждень або десять днів».

Чжун Наньшань відомий тим, що сприяв боротьбі з епідемією атипової пневмонії (важкий гострий респіраторний синдром) в 2002-2003 рр., коли в усьому світі загинуло 774 людини, з них 648 в Китаї, включаючи Гонконг. Вчений сказав агентству Сіньхуа, що рівень смертності від нової форми вірусної пневмонії повинен продовжувати знижуватися завдяки зусиллям медичного персоналу, незважаючи на те, що досі відсутня вакцина. Однак є багато невідомого, пов’язаного з вірусом, зокрема, з механізмами, які він використовує для зараження.

Епідеміолог Цзен Гуань з китайського центру з контролю і профілактики захворювань вважає, що в порівнянні з ГРВІ новий коронавірус більш підступний. За його словами, ситуація покращиться в міру підвищення температури, що не сприяє розвитку інфекційних респіраторних захворювань.