Стали відомі три найбільш затребувані професії в США

Фахівці сайту CareerBuilder провели аналіз даних уряду Сполучених Штатів з метою визначити найбільш затребувані і високооплачувані професії в країні.

Ринок праці кожного американського штату має свої особливості і відмінності. Однак, як виявилося, спільними професіями, які найбільш затребувані, є розробники програмного забезпечення, фізіотерапевти і асистенти лікарів. Ці фахівці можуть розраховувати на те, що за свою роботу вони отримуватимуть гідну заробітну плату.

Програмісти, які мають навички комп’ютерного кодування, згідно з даними Бюро статистики праці, можуть розраховувати на зарплату 105 тисяч доларів на рік. За прогнозами зростання зайнятості цих фахівців до 2026 року складе 24 відсотки.

Зарплата фізіотерапевтів становить в середньому 88 тисяч доларів на рік. Затребуваність в цих фахівцях в середньостроковій перспективі буде збільшуватися на 28 відсотків.

Актуальною професією на сьогодні і в найближчі роки є асистент лікаря. За даними CareerBuilder в середньому ці фахівці на рік заробляють 108 тисяч доларів. У Сполучених Штатах їх затребуваність в найближчі роки зросте на 37 відсотків. Вони допомагають лікарям при проведенні операцій, первинній допомозі, в лікарняних палатах.

Дуже затребувані в США домашні помічники та фахівці з догляду за хворими. Але, на жаль, заробітна плата у них в середньому становить всього 24 тисячі доларів на рік. Однак попит на цих працівників дуже високий. Найближчим часом він виросте на 40 відсотків. Очевидно, що роботодавцям для залучення нових працівників потрібно буде істотно піднімати зарплату.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що з 3 листопада іммігранти в США повинні будуть довести, що мають достатньо грошей, щоб самостійно оплачувати рахунки за медичне обслуговування.

Адміністрація Трампа вирішила виділити 10 мільйонів доларів, щоб іммігранти, які вже мають посвідку на проживання, змогли без труднощів стати громадянами США.