Карантин на двох круїзних лайнерах з більш ніж 6000 чоловік через коронавірус

В Японії круїзний лайнер з майже 4000 чоловік на борту, був поміщений в карантин через коронавірус, повідомляють ЗМІ.

Попередні результати показують, що 10 пасажирів мають коронавірус. Розкішний корабель був поміщений в карантин поруч з японським портом в Йокогамі.

Корабель “Diamond Princess” має понад 3700 пасажирів і екіпажу. Корабель був змушений зупинитися в понеділок після того, як з’ясувалося, що 80-річний пасажир, який подорожував на борту в кінці минулого місяця, захворів коронавірус після повернення в Гонконг.

Японські органи охорони здоров’я оголосили, що з 273 осіб, що знаходяться на борту судна і обстежених, 10 є інфікованими коронавірусом.

Два австралійця відносяться до числа десяти осіб, які мають позитивний тест, підтвердили круїзна компанія Carnival. Решта заражених-три японці, три жителі Гонконгу, один американець і філіппінець з екіпажу. Пацієнтів віком від 50 до 80 років евакуює з корабля берегова охорона. Їх поміщають в місцеві лікарні.

Власник “Princess Cruises” повідомив, що на борту перебували 3711 осіб, 2666 гостей і 1045 членів екіпажу. Половина пасажирів з Японії, на борту лайнера також 223 австралійця.

Корабель повинен був відправитись на 8-денну поїздку в середу.

Неясно, чи планують Японські органи охорони здоров’я розслідувати інших мандрівників. Пасажирам корабля доведеться залишитися на 14 днів, максимальний інкубаційний період для респіраторної хвороби, яка забрала життя 490 чоловік в Китаї, а більше 23 000 заражені.

Тим часом, Управління охорони здоров’я Гонконгу заявило, що у 30 осіб в команді круїзного судна “World Dream”, яке пришвартувалося у Гонконгу, були симптоми коронавірусу. В даний час ми обстежують 1800 пасажирів і членів екіпажу на борту. Тайвань не дозволив судну швартуватися, тому лайнер повернувся в Гонконг.