Іноземні туристи все більше цікавляться Україною

Для переважної більшості іноземців Україна все ще залишається в числі тих країн, які не дуже охоче відвідують. Однак в останні роки намітився прогрес у зростанні кількості туристів з інших держав.

Для економіки кожної країни туризм може бути не тільки одним з секторів, який приносить невеликі доходи до державного бюджету, але при виборі правильної стратегії розвитку туристична галузь може стати однією з основних по фінансових доходах.

Такі тренди на сьогоднішній день спостерігаються в туристичному секторі української економіки. Директор департаменту туризму і курортів Мінекономрозвитку Оксана Сердюк розповіла, що намітилися якісні зрушення в структурі в’їзного туризму в Україну.

Так, зокрема, в 2018 році зафіксовано зростання обсягів туристичних потоків з віддалених країн: Ізраїлю – 317,8 тисяч осіб (+ 21,7 відсотка), Німеччини – 237,9 тисяч осіб (+ 13,3 відсотка), Великобританії – 116 тисяч осіб (+ 47,3 відсотка).

Оксана Сердюк наголосила, що «зміни в структурі туристичного потоку стали результатом активізації просування України на міжнародному туристичному ринку, двостороннього співробітництва між Україною та іншими країнами і розширення мережі маршрутів бюджетних авіакомпаній з українських аеропортів».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна була представлена на Берлінській міжнародній туристичній виставці ITB-2019.

Підписано угоду про співпрацю в сфері туризму між Україною та Боснією і Герцеговиною.