Китай розслідує випадки хвороби загадкової вірусної пневмонії

Китайська влада розслідує таємничу вірусну пневмонію, яка заразила десятки людей в центральному місті Ухань. До сих пір було підтверджено в цілому 44 випадки, 11 з яких вважаються “важкими”, повідомили в п’ятницю офіційні особи.

Випадки хвороби змусили Сінгапур і Гонконг ввести процедури перевірки для мандрівників з міста. Це відбувається після поширених в Інтернеті побоювань, що вірус може бути пов’язаний з SARS – тяжкий гострий респіраторний синдром.

Потенційно смертельний грипоподібний вірус SARS вбив більше 700 осіб у всьому світі в 2002-03 роках після того, як було виявлено, що він виник в Китаї. У соціальних мережах ходять чутки про можливий зв’язок з заразною хворобою.

Поліція Ухана заявила, що 8 чоловік були покарані за “публікацію або передачу неправдивої інформації в інтернеті без перевірки”. Комісія охорони здоров’я Ухана заявила в п’ятницю, що розслідує причину епідемії.

Ряд джерел інфекції, включаючи грип, пташиний грип та поширені респіраторні захворювання, вже виключені, але немає згадки про вірус SARS. Відомо, що, заражені працювали на ринку морепродуктів в місті, влада очищує цей район.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров’я сказав, що вони знають про епідемію і знаходяться в контакті з китайським урядом. “Існує безліч потенційних причин вірусної пневмонії, багато з яких більш поширені, ніж важкий гострий коронарний вірусний синдром”.