У Франції вилучили 27 400 предметів старовини

Французька влада вилучили більше 27 400 предметів старовини в східній частині країни. Про це повідомила прес-служба митниці.

Безцінні предмети різноманітні за типом, матеріалом і датуванням – від браслетів бронзового століття до римських монет. Серед них є срібні предмети. Деякі з них особливо рідкісні.

Вилучення стало результатом річного розслідування, проведеного французькою митницею, бельгійськими властями і міністерством культури Франції.

Антикваріат приховувала один чоловік. Його ім’я поки не розголошується, і тепер на нього заведено кримінальну справу, що загрожує тюремним ув’язненням і величезним штрафом. Уточнюється, що він створював колекцію для особистих і комерційних цілей. Сам він збирав колекцію за допомогою металошукачів і археологічних розкопок.

Чоловік-колекціонер вперше викликав підозри в 2019 році, коли повідомив владі, що випадково знайшов майже 15000 римських монет на землі, яку він придбав в Бельгії.

Справу вже передано до суду. “Це розслідування є чітким посланням тим, хто заради вигоди й особистого привласнення позбавляє нас нашої спільної спадщини і стирає цілі епохи нашої історії”,- заявив міністр економіки і фінансів Бруно Ле Мер.