Українець може бути обраний до канадського парламенту

Українська діаспора в Канаді одна з найчисленніших, тому не дивно, що канадські громадяни з українським корінням стають успішними політиками не тільки на місцевому рівні, а й претендують на місця в парламенті країни.

Так, на майбутніх парламентських виборах в Канаді, які відбудуться 21 жовтня, в найвищий законодавчий орган країни балотується етнічний українець з англійським прізвищем – Іван Бейкер. Кандидат в депутати оцінює свої шанси на потрапляння до канадського парламенту як добрі. Чекати залишилося всього два тижні. Передвиборна кампанія вийшла на фінішну пряму.

Іван Бейкер – молодий і перспективний політик. Йому всього 32 роки, живе в місті Торонто, де і народився. Іван наполовину українець, а наполовину – англієць. Мама у нього українка, а тато родом з Великобританії.

На сьогоднішній день Бейкер є депутатом Законодавчої асамблеї Онтаріо. Кандидатом в парламент його було висунуто від Ліберальної партії. Іван Бейкер користується великою підтримкою відомих діячів Ліберальної партії Канади, що значно збільшує його шанси на перемогу.

Серед іншого, в ході передвиборної кампанії Іван Бейкер заявив про те, що Україні необхідно надати летальне оборонне озброєння.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в канадській провінції Онтаріо змінюють умови імміграційної програми з метою розвантажити район Великого Торонто від прибуваючих іноземців.

У Квебеці спостерігається істотне зменшення притоку кваліфікованих працівників з-за кордону.