У січні обсяг українського експорту перевищив імпорт

За даними Державної служби статистики України, в січні 2020 року об`єм імпорту в грошовому еквіваленті виявився на 140 мільйонів доларів менший, ніж загальна вартість товарів, які були відправлені на експорт.

Як повідомили в Держстаті, українські компанії-експортери продали до інших країн товарів на загальну суму 4,16 мільярда доларів. При цьому імпорт склав 4,02 мільярда доларів.

У порівнянні з січнем 2019 року, обсяг українського експорту в січні 2020 року зріс на 2,3 відсотка. Найбільша кількість товарів Україна експортувала до Китаю – на суму 448 мільйонів доларів. Це становить 11 відсотків від усього українського експорту. Далі в рейтингу країн, до яких найбільш активно продаються українські товари, Польща і Єгипет. Російська Федерація вже не входить у трійку лідерів українського експорту.

У той же час імпорт у січні скоротився на 1,4 відсотка. У трійку країн, які найбільш активно продають товари на український ринок, входять:

  • Китай – 16,2 відсотка від всього імпорту;
  • Росія – 10,4 відсотка;
  • Польща – 6,7 відсотка.

Найбільша частка українського експорту припадає на продукцію машинобудування. Близько 25 відсотків – сільськогосподарська продукція.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними Національного банку України, інфляція в січні склала 3,2 відсотка, а в лютому – 2,4 відсотка в річному вимірі.

У січні 2020 року українська промисловість впала на 5,1 відсотка.