Михайло Саакашвілі не стане віце-прем’єром України

Уряд України відкликав у Верховної Ради свою пропозицію призначити колишнього президента Грузії і колишнього губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі заступником прем’єр-міністра з реформ. Про це сьогодні оголосило онлайн-видання Censor.

«Гучна історія призначення Саакашвілі закінчується тихим фіналом – призначення заблоковано, і невідомо, чи відбудеться воно. Після тривалих переговорів партія Слуга народу зібрала 140-170 голосів за призначення Саакашвілі з 248 депутатів», – написав у Facebook головний редактор Censor Юрій Бутусов.

За словами журналіста, зважаючи на відсутність підтримки в групі президентської партії, глава України Володимир Зеленський вирішив не підтримувати публічно Саакашвілі. За словами журналіста, президентська канцелярія на даний час розглядає, що запропонувати Саакашвілі замість урядових реформ.
Прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахар заявив 24 квітня, що призначення колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі, засудженого за тяжкі злочини, віце-прем’єр-міністром України, стратегічного партнера Тбілісі, абсолютно неприйнятно.