Переговори по Брексіту зайшли в глухий кут

Згідно зі звітом, опублікованим Daily Express, переговори по торговим відносинам між Лондоном і Брюсселем після виходу Великобританії з ЄС «повністю зайшли в глухий кут».

“Між Великобританією і ЄС залишаються значні розбіжності в сферах рибальства, державної допомоги та прийняття механізму врегулювання суперечок в ході майбутніх переговорів щодо торговельної угоди”. Про це повідомив головний парламентер ЄС Мішель Барньє, якого цитує агентство Reuters.

Можлива торговельна угода має замінити поточний перехідний період з 1 січня 2021 року, після того, як Великобританія вийшла з Європейського Союзу в січні 2020 року, щоб уникнути введення тарифів і квот.

«Деякі істотні розбіжності залишаються. Я їду до Лондону сьогодні ввечері, щоб продовжити переговори між ЄС і Великобританією з Девідом Фростом (головним британським переговірником) і його командою », – написав Барньє в Twitter.

Раніше в четвер міністр закордонних справ Ірландії Саймон Каун заявив, що переговори “дуже важкі” на даний момент, додавши, що час для досягнення угоди “закінчується”.

Великобританія остаточно залишає ЄС на початку 2021 року.