Нью-Брансвік розширює імміграційні програми

Уряд канадської провінції Нью-Брансвік розробив нову програму, яка націлена на те, щоб додатково залучити тисячі іммігрантів.

З фактом старіння населення Канади приходиться рахуватися практично всім провінціям країни. Не виняток і Нью-Брансвік, уряд якої днями оголосив, що планує істотно збільшити імміграцію. Нова програма буде діяти протягом п’яти років. Головна її мета – сприяти вирішенню проблем, які накопичуются в економічній і соціальній сферах.

Планується, що до 2024 року щорічний імміграційний потік збільшиться до 7,5 тисяч осіб, що майже в два рази більше, ніж зараз.

Міністр вищої освіти, навчання і праці Нью-Брансвік Тревор Холдер впевнений, що «залучення і утримання нових канадців вкрай важливе для того, щоб допомогти збільшити населення провінції і задовольнити потреби наших роботодавців».

Згідно зі статистичними даними, протягом наступних 10 років у провінції звільняться понад 110 тисяч робочих місць, оскільки співробітники досягнуть пенсійного віку. Збільшення числа іммігрантів має допомогти вирішити цю проблему.

Уряду Нью-Брансвік необхідно буде добряче постаратися, щоб залучити заплановане число іноземців. З цією метою планується створити сприятливі умови для адаптації нових жителів Канади, гарантувати добре оплачувані робочі місця, щоб вони не переїжджали до інших провінцій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що підприємці в канадській провінції Квебек вимагають від місцевої влади збільшити кількість іммігрантів.

Уряд Канади на своєму сайті опублікував офіційну інструкцію для туристів і людей, які іммігрували до країни про те, як і на які теми можна розмовляти з місцевими жителями.