У Європі з’явилися нові загадкові моноліти (ВІДЕО)

“Ще два загадкових моноліта з’явилися в Європі – в Німеччині і Польщі”, – повідомляє DPA і AFP. Після того, як в останні тижні загадкові сюрпризи у вигляді металевих монолітів з’явилися в інших частинах світу, в четвер у полі біля знаменитого замку Нойшванштайн на півдні Німеччини був виявлений новий.

Металева конструкція заввишки більше двох метрів була помічена жителем села Швагау, згідно з публікацією в місцевій газеті Algauer Zeitung. Місцева влада дивується, як там з’явився моноліт.

«Ми вражені»,- сказала Сільвія Ейнслі, директор по туризму Швагау. «Ми тільки сподіваємося, що це не приверне багато приїжджих»,- цитує її слова 24 Chasa.

Цей регіон також потрапив до заголовків газет в листопаді, коли з’явилася двометрова дерев’яна фігура пеніса, поставлена ​​невідомим на вершині гори недалеко від баварського села Реттенберг. Вона була зрізана, потім відновлена, а потім знову зникла протягом декількох тижнів, перш ніж її замінила інша, більша і укріплена скульптура.

На вихідних в німецькому містечку Зульцбах з’явився металевий моноліт, після чого його звалили і відвезли робочі.

“Два моноліти були помічені в Польщі”, – повідомляє AFP. Перший був помічений в місті Кельце на території колишнього кар’єру, перетвореного на заповідник. Інша металева конструкція з’явилася на одному з берегів Вісли у Варшаві. Польське водне управління категорично заявило, що установка моноліту не їхня справа, і запевнило, що перевірить, чи був на це виданий дозвіл.