У Квебеці почали закриватися підприємства – просто нікому працювати

Бізнесмени в канадській провінції Квебек, які роками не можуть заповнити вакансії на своїх підприємствах, вимагають від місцевої влади збільшити кількість іммігрантів.

Економіка Квебека є однією з найпотужніших серед усіх провінцій Канади. Однак власники підприємств роками відчувають гостру нестачу працівників, що безпосередньо негативно впливає на зростання економіки регіону.

У Раді роботодавців Квебека заявляють, що єдиний вихід уникнути уповільнення економіки – суттєво збільшити кількість іммігрантів у провінції. На сьогоднішній день рівень безробіття в Квебеці досяг історичного мінімуму і становить всього 4,9 відсотка. Роботодавці просто не можуть знайти відповідних фахівців, щоб заповнити всі вакансії на своїх підприємствах.

Цього року влада провінції скоротила кількість іммігрантів на 20 відсотків – до 40 тисяч осіб на рік, мотивуючи це необхідністю покращення системи інтеграції нових іммігрантів у канадське суспільство.

Однак роботодавці зацікавлені в тому, щоб люди приїжджали до країни вже зараз, інакше бізнес не зможе повноцінно розвиватися без нових працівників. Віце-президент Ради роботодавців Квебека, Денис Хемел, заявив, що «нам потрібно більше іммігрантів, ніж уряд обіцяє протягом наступних трьох років».

Близько 120 тисяч незаповнених робочих місць в самих різних сферах економіки нарахували в Раді роботодавців Квебека. Очікується, що з кожним роком ситуація тільки погіршуватиметься, оскільки велика кількість працівників досягає пенсійного віку, це може привести до закриття багатьох підприємств. «Нам потрібно як мінімум 60 тисяч іммігрантів на рік протягом як мінімум наступних шести або семи років»,– зазначив Денис Хемел.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Квебеці розробляється новий портал для роботодавців, щоб вони змогли вибрати підходящих кандидатів.

Імміграційна пілотна програма канадської провінції Британська Колумбія для фахівців IT-галузі продовжена ще на рік.