Куба: посольство США хоче похитнути владу в Гавані

“Президент Куби Мігель Діас-Канель заявив, що посольство США в Гавані всіляко намагається підірвати лад у країні, але його уряд зможе протистояти таким діям”, – повідомляє AP.

“Посольство США на Кубі завзято у своєму ганебному намірі підірвати внутрішній порядок у нашій країні. Зіткнувшись з такою поведінкою, ми не залишимося осторонь. Як і під час багаторічної боротьби, ми твердо маємо намір протистояти їм та засуджувати їхні дії», – написав глава держави. у Twitter.

За даними влади острова Свободи, американські дипломати зустрічаються з противниками кубинської революції та надають їм технічну та фінансову підтримку.

Нагадаємо, що 11 липня державне телебачення Куби повідомило, що в кількох містах спалахнули заворушення, учасники яких пограбували низку магазинів. У відповідь Діас-Канель закликав захисників кубинської революції вийти на вулиці, щоб запобігти провокаціям проти влади.

За офіційними даними, багато прихильників уряду постраждали в сутичках із протестувальниками. Кубинська влада звинуватила Сполучені Штати в організації заворушень.