Нідерланди продовжують комендантську годину до 15 березня

Нідерланди продовжують комендантську годину ще на три тижні в спробі ще більше скоротити поширення коронавіруса. У той же час будуть пом’якшені інші заходи. Про це заявив прем’єр-міністр Марк Рютте.

Учні середніх і професійних шкіл повернуться в класи з 1 березня. Два дні потому працівникам більшості професій, які потребують тісного контакту, таких, як перукарі, косметологи та масажисти, також буде дозволено повернутися до роботи.

Комендантська година діє з 21:00 вечора до 4:30 ранку і викликає суперечки в Нідерландах з тих пір, як вперше була введена в дію в середині січня, після чого протягом трьох днів в кількох містах відбулися заворушення. На початку лютого уряд продовжив її до 3 березня, а тепер продовжує до 15 березня.

Рютте попередив, що, на думку експертів, третя хвиля вірусу неминуча, в той час, як тиск на лікарні та будинки престарілих вже є високим. «Це реальність», – сказав він. “Але інша реальність полягає в тому, що ми втомилися від обмежень”, – додав він, цитуючи дані про депресію серед літніх людей, а також дітей, які відстають у школі. «Соціальні, економічні і психологічні наслідки накопичуються, – сказав він. – Таким чином, ми зараз входимо у фазу, коли ми готові піти на трохи більший ризик».

Нідерланди – країна Європейського союзу, яка останньою початку вакцинацію від коронавіруса, після різкої критики за її відстрочку. Інші держави-члени почали вакцинацію в кінці грудня.