Авіакомпанії світу вже несуть великі збитки через коронавірус

За прогнозами Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), спалах коронавіруса вже починає серйозно впливати на діяльність і доходи авіакомпаній, які виконують рейси в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Аналітики прогнозують, що якщо ситуація з поширенням хвороби в Китаї і далі буде напружена, то авіакомпанії в найближчі місяці можуть втратити близько 40 відсотків своїх доходів.

При цьому експерти відзначають, що зниження цін на паливо в деякій мірі дозволить авіакомпаніям компенсувати збитки від зниження пасажиропотоку.

Авіаційний гас з початку 2020 року впав в ціні на 18 відсотків. На значне зниження ціни також вплинув коронавірус, оскільки впали ціни на нафту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Міжнародному валютному фонді розраховують на адекватні заходи урядів країн світу і центральних банків, щоб вплив епідемії коронавіруса на світову економіку був мінімальним.

Влада китайського міста Сяоган в провінції Хубей, в якому проживає близько 5 мільйонів людей, заборонила городянам залишати свої будинки з метою обмежити поширення коронавіруса.