Українцям тепер стане набагато легше і швидше перетинати кордон з Польщею

У пунктах пропуску, які розташовані на україно-польському кордоні у Львівській області почала функціонувати нова система митного і прикордонного контролю.

Для українців, які подорожують до Польщі у різних справах, є приємна новина: на пунктах пропуску «Грушів» та «Смільниця», які розташовані у Львівській області, почали працювати нові системи митного та прикордонного контролю.

За словами представників львівської митниці, нововведення дасть можливість більш оперативно проводити всі види контролю, передбачені законодавством України для громадян, які виїжджають або в’їжджають до країни.

Після запуску нових систем при в’їзді на українську сторону прикордонник перевіряє паспорт водія і пасажирів, заносить інформацію до бази даних. Тепер співробітникам митниці вже немає потреби повторно перевіряти документи. Також одночасно з перевіркою документів проводиться огляд автомобіля. Таке спрощення процедури повинно істотно прискорити перетин державного кордону.

Польські підприємці дуже високо оцінюють працю українських фахівців, що безпосередньо впливає на підвищення рівня оплати праці наших співгромадян.

Все більше українських громадян приїжджають до Польщі не тільки в якості трудових мігрантів, але і як туристи.