Вашингтон хоче захистити свої супутники від російських і китайських атак

“Сполучені Штати намагаються захистити свої супутники від нападів Китаю або Росії і покладаються на своїх союзників для досягнення цієї мети. Про це заявив високопоставлений представник Держдепартаменту, який також представив нову стратегію США по обороні в космосі”,- повідомляє AFP.

Цей документ є першим, в якому розглядається стратегія нових космічних сил США. Він нагадує, що головною метою Міністерства оборони є збереження громадянської і військової переваги країни в космосі, зокрема мережі геолокаційні супутників, від яких залежать, як військові, так і аварійні служби, транспортні та навіть фінансові служби.

«Ми все ще випереджаємо їх, але темпи розвитку наших конкурентів, безсумнівно, представляють для нас ризик», – сказав Китей. «Це дуже серйозна загроза», – попередив він.

«Військові доктрини Росії і Китаю розглядають космос, як щось важливе для сучасної війни, а використання космічного зброї, як засіб зниження військової ефективності Сполучених Штатів та їхніх союзників, а також, як засіб перемоги в майбутніх війнах»,- попередив американський представник. Стратегія також представляє гіпотезу для ядерної атаки в космосі. Хоча відсутність атмосфери запобіжить згоряння, детонація ядерної зброї викличе потужний електромагнітний заряд, який зруйнує електронні ланцюги всіх супутників навколо нього. «До цієї загрози ми повинні бути готові», – додав він. В цьому стратегічному змаганні Сполучені Штати відзначили точку відліку в кінці травня, відправивши двох американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію на космічному кораблі приватної американської компанії Space Ex.

У новій стратегії США підкреслюється, що Пентагон має намір розширювати партнерські відносини з промисловістю за підтримки своїх союзників. Найближчі союзники США в галузі розвідки – Австралія, Канада, Нова Зеландія, Сполучене Королівство – співпрацюють з США з 2014 року в рамках Ініціативи міжсоюзничеських космічних операцій. Франція і Німеччина приєдналися до них в лютому.