Канадська провінція Онтаріо збільшує квоти на прийом іммігрантів

В уряді провінції Онтаріо вважають, що до 2022 року потрібно в два рази збільшити квоту для іммігрантів. Це необхідно для того, щоб зменшити нестачу фахівців багатьох професій на ринку праці провінції, оскільки місцевими працівниками зростаюча кількість вакансій не може бути заповнена.

Іммігрантам, які приїдуть до Онтаріо за квотами, видадуть номінацію на постійне місце проживання в рамках провінційної імміграційної програми.

Профільний міністр Онтаріо Вік Феделі написав листа федеральному міністрові імміграції Марко Мендічіно. Зокрема, в листі наголошується: «Роботодавці продовжують висловлювати значне розчарування тим, що обмежене число провінційних номінацій перешкоджає зусиллям по найму іноземних фахівців, що в кінцевому результаті впливає на ріст і стійкість їх бізнесу».

Також в листі вказується конкретне число іммігрантів – 13300 осіб до 2022 року. Цей показник у два рази більший у порівнянні з квотою, яка виділена на 2019 рік.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що число вакансій в Канаді в 2019 році збільшилося до 433 тисяч. Найбільший відсоток вільних робочих місць в Квебеці, Британській Колумбії та Онтаріо.

Відкрито прийом заявок для участі в молодіжній програмі «International Experience Canada».