Ізраїль буде брати на роботу фармацевтів-мігрантів

Комісія ізраїльського парламенту (Кнесету) затвердила до першого читання новий законопроект, що дозволяє брати на роботу фармацевтів, які отримали освіту за кордоном.

Так, ізраїльські законодавці мають намір дозволити працевлаштування всіх фармацевтів-мігрантів. Зазначимо, що раніше для того, щоб влаштуватися на цю посаду в аптеках країни, потрібно було отримати місцевий диплом. Якщо законопроект буде прийнятий, то шлях до легального працевлаштування буде відкрити для тисяч фармацевтів-мігрантів, включаючи українців.

farmatsevt1

Повідомляється, що після прийняття затвердженого до розгляду законопроекту, мігрантам потрібно буде здати полегшений іспит на підтвердження ліцензії, після чого – шлях до легальної роботи буде відкрито.

Новий закон був розроблений депутатом Елі Алалуфом, який запропонував допускати до екзаменів усіх зарубіжних фармацевтів зі стажем роботи від двох років.

Нагадаємо, що раніше подібна схема була застосована до стоматологів, які здобули освіту за кордоном і мали там досвід роботи.