Уряд Онтаріо розширює список найбільш затребуваних професій

Напружена ситуація на ринку праці однієї з найпопулярніших серед іммігрантів канадської провінції Онтаріо змушує місцеву владу суттєво розширити список затребуваних професій.

В рамках провінційної програми імміграції уряд Онтаріо вирішив додати до списоку 13 робітничих професій. Причина очевидна – підприємства тривалий час не можуть знайти достатньо кваліфікованих фахівців у виробничій сфері економіки провінції. Це безпосередньо загрожує зниженню темпів зростання економіки, чого місцева влада має намір уникнути, залучаючи більше працівників з інших країн, які погодяться переїхати до Канади на постійне місце проживання.

Однак, є одна важлива умова: кандидати з затребуваними професіями з нового списку зможуть подати заявку тільки в тому випадку, якщо вони погодяться на працевлаштування за межами Торонто.

Серед затребуваних професій: промислові малярі, оператори ковальського обладнання, збирачі електроніки, оператори деревообробного верстата, оператори промислових швейних машин, монтажники тощо.

Як заявляють в уряді Онтаріо, поправка до провінційної програми потрібна для того, щоб вона краще відповідала потребам ринку праці в виробничому секторі економіки в районах за межами Торонто, куди іммігранти їдуть не дуже охоче.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Асоціації автомобільного транспорту Онтаріо заявили, що до 2024 року в Канаді не вистачатиме 34 тисяч водіїв-далекобійників.

В уряді Онтаріо планують до 2022 року збільшити квоту для іммігрантів в два рази, щоб заповнити дефіцит кваліфікованих працівників багатьох професій.