Різкого збільшення трудової міграції з України в цьому році не спостерігається

Стрімкого зростання числа українців, які виїжджають за кордон з метою тимчасового або постійного працевлаштування не спостерігається.

 rezkogo-uvelicheniya-trudovoy-migracii-iz-ukrainy-v-etom-godu-ne-nablyudaetsya

Про те, що на сьогоднішній день трудова міграція українців стабілізувалася і кількість наших співгромадян, які працевлаштовуються в зарубіжних країнах не збільшується такими стрімкими темпами, які спостерігалися останні три роки, написав на своїй сторінці у Facebook глава Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобійник.

На думку експерта, одним з головних показників, який став підставою для такого висновку – це сума грошових переказів з-за кордону від українців своїм рідним і близьким. З того, що зростання суми переказів очікується на рівні 10 відсотків за підсумками 2018 року, Воскобійник стверджує, що кількість українських громадян, які виїжджають в інші країни з метою працевлаштування збільшується значно меншими темпами, ніж це було ще рік тому.

За інформацією Національного банку України, який почав підраховувати суму грошових переказів за новою методикою, що враховує всі способи передачі українцями грошей з-за кордону на батьківщину, в минулому році вона досягла 10 мільярдів доларів.

Нещодавно екс-міністр економіки Ст. Лановий заявив, що грошові перекази наших співгромадян у твердій валюті, дають можливість утримувати курс гривні і сприяють розвитку економіки України.