Українці, які працюють за кордоном зможуть з часом отримувати пенсії в Україні

Питання пенсійного забезпечення актуальне для всіх, тим більше він хвилює людей, які працюють за кордоном. Нещодавно Верховна Рада України прийняла зміни в пенсійному законодавстві. Всі питання, пов’язані зі страховим стажем і як його можна отримати, працюючи в іншій країні роз’яснив заступник міністра соцполітики Микола Шамбір.

Він пояснив, що для тих українців, які нині працюють за кордоном надається можливість отримувати з часом українську пенсію, для цього їм треба регулярно відраховувати через Інтернет внески в Пенсійний фонд. Він підкреслив, що українці, які працюють в інших країнах, як правило не мають страховки. Тому в законодавстві передбачена можливість добровільної страховки для всіх бажаючих.

отчисления через портал електронных услуг пенсионного фонда

Для цього достатньо зайти на сайт Пенсійного фонду, оформити і відправити договір, а по приїзду додому, прийшовши до відділення фонду за місцем проживання, підписати цей договір. Безумовно, ця інформація буде корисна тим, хто знайшовши роботу на www.eurabota.uавлаштувався за кордоном, і хоче зустріти забезпечену старість у себе вдома.