Російський винищувач Су-57 розбився під час випробувань

Винищувач Су-57 розбився в російській тайзі. Інцидент стався під час навчального польоту в Хабаровському краї. На щастя, про жертви не повідомлялося.

Новітній винищувач Су-57, що розбився сьогодні в Хабаровському краї, впав через технічні збої систем керування літаком. Про це повідомили ТАСС з посиланням на джерела з оборонної промисловості.

Згідно іншого джерела, можливо, стався збій в хвості літака.

Агентство ТАСС повідомляє, що «пілот зміг катапультуватися». «Він не постраждав», – повідомив прес-секретар адміністрації міста Комсомольська-на-Амурі.

Причини аварії будуть встановлені спеціальною комісією.

Винищувач Су-57 моделі Т-50 проводив планові випробування в тайзі. На щастя, катастрофа літака обійшлася без жертв і руйнувань на землі. Літак розбився в 111 км від Комсомольська-на-Амурі. Система катапульти спрацювала, і пілот залишився живий. Його підібрав вертоліт.

«Розбита модель літака не була ще на озброєнні в армії. Перша поставка в російські ВПС була призначена на цей тиждень», – повідомляє РІА Новини.

Новий Су-57 п’ятого покоління призначений для ураження всіх типів повітряних, наземних і надводних цілей. Літак має надзвукову швидкістю польоту, фюзеляжне озброєння, радіопокриття (стелс-технологія) і новітній комплект бортового обладнання.

Він повинен замінити старі російські винищувачі 4-го покоління МіГ-29 і Су-27. Су-57 був розроблений, як пряма відповідь американським F-22 Raptor і F-35 Lightning II.