Афіни представляють ЕК ідеї по спільній міграційній політиці

Солідарність і поділ тягаря між державами-членами та подальше використання грецьких ініціатив, що є частиною основних позицій Афін, представлених заступником міністра у справах міграції та біженців Георгосом Кумутакосом. У листі, направленому віце-президенту Європейської комісії Маргарітісу Скінасу та комісарові внутрішніх справ Ільві Йохансону, грецький міністр виклав свої погляди на загальну політику Європейської комісії щодо міграції та біженців, повідомляє МВС.

Підкреслюється нагальна необхідність того, щоб інші держави-члени ЄС продемонстрували ефективну солідарність з прифронтовими країнами, такими як Греція. Кумутсакос наполягає на розділенні тягаря з відповідною допомогою для країн на зовнішньому кордоні ЄС. У листі звертається увага на необхідність подальшого використання ініціатив, представлених Грецією, таких як тристороння ініціатива Болгарія – Греція – Кіпр для Східного Середземномор’я, ініціатива зі створення європейського механізму репатріації та ініціатива по боротьбі з мережею нелегальних мігрантів.

Джіоргос Кумутсакос сьогодні підпише контракт з директором Європейського бюро підтримки притулку (EASO) на відкриття офісу в Афінах.