Українці залишилися без ізраїльського посольства

В Україні припинило свою роботу посольство Ізраїлю. Дане рішення викликане не розривом дипломатичних відносин, а фінансовими протиріччями між країнами.

Так, в Міністерстві фінансів Ізраїлю відзначили, що українська сторона порушила раніше досягнуті домовленості, в зв’язку з чим офіційний Тель-Авів згортає діяльність консульської місії в Україні.

Ізраїльські дипломати відзначили, що були змушені діяти в односторонньому порядку, внести зміни до протоколу і прийняти непросте рішення про закриття дипломатичної місії. Відомо, що на даний момент Ізраїль не буде надавати консульські послуги українським громадянам, яким також буде заборонений вхід на територію посольства країни в Києві.

Читайте також: Туристам в Коста-Ріці заборонили приставати до тварин

Дипломати також відзначили, що дане рішення було прийнято з тієї причини, що інтересам офіційного Тель-Авіва було завдано збитків.

Відзначимо, що співробітники МЗС Ізраїлю і Міністерства оборони проводять страйк в дипломатичних представництвах своєї країни по всьому світу. У зв’язку з цим в даний момент зупинені робочі процеси в консульських органах по всьому світу.