Десятки поранені і 950 евакуйовані після вибуху на нафтопереробному заводі в Індонезії

Державна нафтова компанія Індонезії Pertamina заявила сьогодні, що намагається локалізувати велику пожежу на нафтопереробному заводі Балонган на Західній Яві, в результаті якої п’ятеро людей отримали серйозні травми і 23 людей отримали легкі травми.

950 жителів були евакуйовані з району. Пожежа почалася незабаром після півночі в неділю ввечері. За повідомленням Reuters, відео, опубліковані в соціальних мережах, показують, що нафтопереробний завод був охоплений величезним полум’ям і чутні вибухи.

Число жертв сильної пожежі на нафтопереробному заводі в індонезійській провінції Західна Ява досягло 28 осіб, з них п’ятеро отримали важкі поранення, а 23 – дрібні.

У заяві Pertamina йдеться, що пожежа на нафтопереробному заводі, який може переробляти 125 000 барелів у день, виникла після сильного дощу і блискавки. Телевізійні кадри показують, що полум’я все ще бушує в понеділок вранці і чорний дим піднімається над місцем, приблизно в 225 км на схід від столиці Джакарти.

Державна нафтова компанія заявила, що закриває нафтопереробний завод, щоб запобігти подальшому поширенню вогню.

На даний час немає доказів терористичного акту. Однак вибух стався через кілька годин після нападу на церкву в католицьку Вербну неділю.