У Йорданії попереджено спробу державного перевороту

Колишній йорданський спадкоємець престолу Хамза бен Хусейн був поміщений під домашній арешт на тлі повідомлень про те, що сили безпеки королівства запобігли перевороту проти короля Абдалли II.

Про це повідомляє ізраїльське англомовне видання The Jerusalem Post, яке цитує інформаційне агентство FOCUS.

Щонайменше 20 йорданців були арештовані у зв’язку з передбачуваним переворотом.

Як повідомляє The Washington Post, Хамза був поміщений під домашній арешт в своєму палаці в Аммані у зв’язку з передбачуваним змовою з метою повалення короля Абдалли II.

«Цей крок послідував за розкриттям «складного плану змови» за участю принаймні ще одного йорданського короля, а також вождів племен і членів організації державної безпеки», – йдеться в повідомленні.

Хамза – старший син покійного короля Хусейна і його дружини, яка народилася в Америці, королеви Нур. Він був проголошений спадкоємцем престолу Йорданії в 1999 році і займав цю посаду до тих пір, поки його зведений брат король Абдалла II не зійшов на престол в 2004 році.

Хамза, відвертий критик корупції в Йорданії, закликав до відповідальності корумпованих чиновників. Джерела в Йорданії повідомили, що сили безпеки увірвалися до палацу Хамзи в Аммані і вручили йому ордер на домашній арешт.

За словами джерел, ряд помічників Хамзи, включаючи керівника його кабінету Ясіра Сулеймана аль-Маджалі, були заарештовані посадовими особами Центрального розвідувального управління Йорданії.

У заяві офіційного агентства Petra в Йорданії йдеться, що «громадяни Йорданії Хасан бен Заїд, Басем Ібрагім Авадала і інші були заарештовані з міркувань безпеки».