П’яту частину будинків в Канаді купують іммігранти

Недавнє опитування, проведене компанією Royal LePage – найбільшим власником-оператором нерухомості в Канаді, – показало, що кожен п’ятий будинок в країні купують іммігранти.

Канада входить до трійки найпопулярніших країн для імміграції поряд зі Сполученими Штатами і Німеччиною. Не дивно, що такий величезний потік нових жителів країни дає можливість активно розвиватися канадському будівельному сектору економіки.

Результати дослідження Royal LePage показали, що новим жителям Канади потрібно близько трьох років, щоб накопичити необхідну суму для покупки будинку чи квартири. Виявилося, що 75 відсотків іммігрантів приїжджають, вже маючи заощадження на покупку будинку.

Президент компанії Філ Сопер, коментуючи результати опитування, зазначив: «Ми знаємо, що Канада є країною іммігрантів і що приїжджі є важливою частиною нашого економічного зростання. Що нас дивує, так це те, наскільки вони важливі для ринку нерухомості Канади».

Експерти Royal LePage прогнозують, що якщо кількість іммігрантів, які прибувають до Канади збережеться на нинішньому рівні, то в найближчі п’ять років вони зможуть купити близько 680 тисяч будинків.

Дані опитування показали, що для 86 відсотків іммігрантів покупка нерухомості є однією з найкращих інвестицій. Половина ньюкамерів воліє вкласти гроші в окремий будинок, а інша половина вважає за краще купувати квартири.

Найбільш часто іммігранти купують будинки в Торонто, Ванкувері і Монреалі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Монреалі цього року не заповнені 25 тисяч вакансій, які пропонують будівельні компанії. У найближче десятиліття дефіцит працівників збережеться.

З липня 2018 по липень 2019 року в Канаді було прийнято понад 313 тисяч іммігрантів – це один з найбільших показників імміграції за рік.