Депутати британського парламенту нарешті почали думати про країну

Палата громад британського парламенту прийняла закон, який спрямований на те, щоб уряд країни, очолюваний прем’єр-міністром Терезою Мей, мав достатньо часу для роботи над угодою з Євросоюзом про Brexit.

Закон, який зобов’язує уряд Великобританії просити у керівництва Єврокомісії нової відстрочки для того, щоб прояснити всі питання в угоді про вихід країни зі складу ЄС, був проголосований і прийнятий Палатою громад британського парламенту. За законопроект проголосували 309 депутатів, проти – 81 парламентарій.

Член лейбористської партії Іветт Купер, яка спільно з консерватором Олівером Летвін розробили і внесли на розгляд депутатів даний законопроект, наголосила, що рішення парламенту Британії показує, що законодавча влада країни виступає за те, щоб процес виходу з Євросоюзу був тільки за згодою.

Ситуація вже почала виходити за всі прийнятні рамки, якщо представники опозиційних партій спільно розробили компромісний законопроект. Парламентарії нарешті усвідомили, що країна стоїть на межі економічної та політичної кризи, яка загрожує всім жителям Великобританії і почали думати не про свої політичні переваги, а про те, як знайти вихід із глухого кута, в який вони самі себе загнали.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що прес-служба прем’єр-міністра Великобританії розповсюдила заяву щодо ситуації навколо Brexit, де говориться, що «тепер у нас серйозний вибір: вийти з Євросоюзу без договору або не виходити з нього зовсім».

Громадяни Сполученого Королівства почали отримувати нові паспорти без згадки причетності до ЄС.