Прокуратура вимагає 12 місяців ув’язнення для колишнього президента Франції Саркозі

“Французька прокуратура зажадала 12 місяців тюремного ув’язнення, включаючи 6 місяців в’язниці і шість місяців умовно, для колишнього президента Ніколя Саркозі під час судового розгляду у справі про фінансування його виборчої кампанії”, – повідомляє телеканал BFM.

Іншим підсудним вчора прокуратура зажадала вироки від 18 місяців позбавлення волі до 4 років умовно.

Саркозі заперечив правопорушення в суді у зв’язку з незаконним фінансуванням його невдалої кампанії з переобрання в 2012 році, запевнивши, що він не несе відповідальності за витрати.

Суд над Саркозі і ще 13 обвинуваченими розпочався 20 травня. Справа відома, як Bigmalion (по імені агентства зі зв’язків з громадськістю, пов’язаного з партією Народний рух Саркозі).

Прокуратура заявила, що Консервативна партія Саркозі витратила майже вдвічі більше, ніж 22,5 мільйона євро, дозволених законом про вибори, на екстравагантні передвиборні мітинги, після чого вона найняла дружнє PR-агентство, щоб приховати витрати.

Однак Саркозі заявив суду, що він не брав участі ні в розробці своєї кампанії за другий президентський термін, ні в тому, як витрачалися гроші під час виборчої кампанії.