Новий тест для іммігрантів від уряду Квебека

Уряд провінції Квебек прийняв рішення з 1 січня 2020 року ввести новий тест для тих, хто збирається переїхати до Канади на постійне місце проживання.

Проходження тесту стане обов’язковим для всіх, хто планує переїхати до Квебека за програмами економічної імміграції: Regular Skilled Worker Program, Quebec Experience Program, Entrepreneur Program, Immigrant Investor Program, Self-Employed Worker Program.

Головна мета тестування – перевірити потенційних іммігрантів на знання демократичних цінностей і цінностей провінції Квебек. Питання для тесту будуть сформульовані на основі Квебекської хартії прав і свобод.

Передбачено, що тест повинні будуть пройти не тільки основні заявники на імміграцію, але і дружина/чоловік, а також діти, яким виповнилося 18 років, і які перебувають під опікою батьків.

У тесті буде 20 питань. Для його успішного проходження необхідно правильно відповісти мінімум на 15 питань. Якщо виявиться, що тест не пройдений, його можна буде здати ще раз. Щоб підготуватися краще до повторного тестування, кандидатам на імміграцію буде надана можливість проходження навчального курсу.

Прем’єр-міністр Квебека Франсуа Лего, коментуючи рішення уряду, зазначив, що «новачки зобов’язані знати демократичні цінності, такі як, наприклад, рівність прав чоловіків і жінок, принцип секуляризму в провінції та інше».

Міністр імміграції провінції Саймон Джолін-Баррет, підкреслив, що «мета тесту – допомогти громадянам, які прибули з інших країн, інтегруватися в суспільство Квебека».

Очікується, що протягом наступного року понад 26 тисяч кандидатів на імміграцію в Квебек будуть проходити тест на знання демократичних цінностей.

На офіційному сайті уряду Квебека можна знайти текст Хартії, щоб підготуватися і успішно пройти тест.

Нагадаємо, недавно ми писали про те, що в Канаді близько 20 відсотків усіх будинків купують іммігранти. Для купівлі будинку або квартири новим жителям у середньому потрібно три роки, щоб зібрати необхідну суму.

В одному з найбільших міст Канади, Монреалі, близько 25 тисяч робочих місць в будівельному секторі залишаються незаповненими.