Робота і вакансії в Штутгарті

Політичне та економічне лідерство Німеччини в Європейському союзі та на світовій арені в цілому з кожним роком тільки зміцнюється. Країна розвивається в самих різних напрямках і активно нарощує торговельні зв’язки з іншими державами. Місцеві громадяни соціально захищені, безробіття не перевищує 4%, німецька медицина і система освіти вважаються одними з кращих у світі. З огляду на досить високі податки чистий середня зарплата в Німеччині перевищує 2,2 тисячі євро на місяць.

Високий рівень життя німців багато в чому забезпечується за рахунок кваліфікованої робочої сили, в тому числі включає трудових мігрантів з різних країн. При виборі регіону для пошуку вакансії в Німеччині закордонні претенденти орієнтуються, в першу чергу, на великі міста – Берлін, Мюнхен, Гамбург, Франкфурт, а також Штутгарт.

Штутгарт фото

Про специфіку трудової міграції, варіантах пошуку робочого місця, актуальні вакансії та зарплати в Штутгарті в 2018 році поговоримо далі.

ЗМІСТ

  1. Трудова міграція в Штутгарті
  2. Як знайти роботу в Штутгарті
  3. Вакансії та зарплата в Штутгарті

Трудова міграція в Штутгарт

Робота в Штутгарті в 2018 році для українців та інших іноземців – це чудова можливість переїхати в шостий за величиною німецького міста і залишитися жити в Німеччині назавжди. Населення Штутгарта зараз становить близько 623 тисяч осіб. При цьому до 40% місцевих жителів – іноземного походження. Зокрема, багато представників Туреччини, Греції, Італії, Румунії, Сирії, а також вихідців з країн СНД, включаючи Україну.

Штутгарт є столицею землі Баден-Вюртемберг і розташований в південній частині країни на берегах річки Неккар. Це один із головних промислових і культурних центрів Німеччини. У місті дуже красива архітектура і безліч місць для проведення цікавого дозвілля, включаючи художні галереї, палаци, сади і театри. Протягом року переважає комфортний клімат, постійно проводяться масштабні музичні фестивалі та спортивні заходи.

Одним словом, довгострокова зайнятість в Штутгарті може забезпечити не тільки стабільний дохід, а й насичене культурне життя. Разом із тим проживання в цьому місті дуже дороге, особливо оренда нерухомості. Щорічно в Штутгарт прибуває до 20 тисяч іноземців, кожному з яких потрібен дах над головою. До речі, відсоток зарубіжних підприємців у Штутгарті, які відкривають власний бізнес в Німеччині, є одним із найвищих по країні.

Офіційна робота в Штутгарті передбачає виконання іноземними претендентами з країн за межами Євросоюзу, включаючи українців, низки попередніх умов. Необхідно заздалегідь знайти роботодавця, підписати трудовий контракт, оформити дозвіл на працевлаштування й отримати робочу візу до Німеччини.

Підписати трудовий контракт фото

З огляду на високий рівень конкуренції зробити це дуже непросто. У більшості випадків потрібно мати серйозні професійні переваги.

Як знайти роботу в Штутгарті

Багато авторитетних видань включають Штутгарт до переліку найбільш економічно розвинених міст Європи. Крім того, це «серце» автомобільної промисловості Німеччини. Тут розташовані штаб-квартири таких світових гігантів, як Mercedes-Benz і Porsche. Інші великі компанії – це Bosch, Daimler AG, Dinkelacker і Celesio. Подібні корпорації досить часто пропонують роботу в Штутгарті іноземним фахівцям.

Складіть грамотне резюме та супровідний лист за німецькими стандартами. Не бійтеся звертатися до великих роботодавців Штутгарта безпосередньо через спеціальні розділи на сайтах компаній або електронною поштою. Зрозуміло, претендент повинен володіти відповідними навичками, досвідом, освітою і кваліфікацією. Знання німецької або мінімум англійської на хорошому рівні теж є однією з основних умов для успішного працевлаштування в Штутгарті.

Пошук вакансій у Штутгарті

Відвідайте Штутгарт в ролі туриста і спробуйте налагодити ділові зв’язки. Спілкуйтеся з російськомовними трудовими мігрантами на форумах і в соціальних мережах. Збирайте й аналізуйте інформацію в інтернеті.

Вакансії та зарплата в Штутгарті

Економіка Штутгарта заснована на високотехнологічній промисловій базі, частка якої в структурі ВВП становить трохи менше 35%. Сектор послуг займає близько 65%, а на сільське господарство припадає лише 0,2%. У місті розташована друга за величиною фондова біржа, значущі для країни науково-дослідні інститути й фінансові установи. Багато робочих місць створюють великі міжнародні компанії, наприклад Hewlett-Packard і IBM.

Доступні вакансії в Штутгарті для українців у 2018 році – це інженери, програмісти, фінансисти і банкіри.

Програміст фото

Загалом на місцевому ринку праці в основному затребувані кваліфіковані технічні працівники. Часто зустрічаються пропозиції для власників робочих (будівельних) професій – мулярі, зварювальники, електрики, гіпсокартонники, монтажники. У сфері некваліфікованої праці (няні, продавці) знайти легальну роботу в Штутгарті вельми проблематично.

За рівнем заробітних плат Штутгарт випереджає багато великих міст і займає панівні позиції в Німеччині. Офіційна мінімальна ставка дорівнює 8,84 євро на годину. Після оподаткування середня зарплата в Штутгарті в 2018 році становить близько 2,4 тисячі євро на місяць. Працівники без особливої ??кваліфікації можуть розраховувати на щомісячний дохід до 1,5 тисячі євро. Крім того, місцеві компанії часто надають співробітникам премії, надбавки та якісний соціальний пакет.