Розпочинається прийом заявок в канадські пілотні програми для нянь і доглядальниць

Уряд Канади має намір поповнити гостру нестачу нянь і доглядальниць за рахунок фахівців з інших країн світу в тому числі з України.

Переваги, які мають імміграційні програми, розраховані на те, щоб до Канади приїжджали няні і доглядальниці, оскільки в країні вже протягом тривалого часу зростає кількість вакансій саме за цими спеціальностями.

Прийом заявок на нові пілотні програми під назвою Home Child Care Provider Pilot і Home Support Worker Pilot розпочинається 18 червня 2019 року.

Передбачається, що кандидати повинні будуть відповідати кільком важливим критеріям, щоб мати можливість переїхати до Канади на постійне місце проживання. Няні або доглядальниці необхідно отримати дозвіл на роботу в Канаді і 2 роки пропрацювати в країні. У цьому випадку він/вона разом з родиною отримає право подати заяву на постійне місце проживання в Канаді.

Програми мають кілька важливих переваг, які, напевно, будуть привабливі для тих, хто твердо вирішив переїхати жити і працювати до Канади. Наприклад, дозвіл на роботу не прив’язаний до роботодавця, що дозволяє при необхідності швидше міняти місце роботи. Також пілотні програми передбачають чіткий перехід зі статусу тимчасового резидента в статус постійного резидента, що дає можливість без проблем приїхати до Канади разом з чоловіком/партнером і дітьми.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на рік продовжена імміграційна пілотна програма канадської провінції Британська Колумбія для айтішників.

Цього року канадські роботодавці суттєво збільшили число вакансій для тимчасових працівників.