Безвіз позитивно вплинув на розвиток українського авіаринку

Стійка тенденція збільшення кількості авіаційних рейсів до європейських країн, зростання популярності серед українців авіатранспорту – це позитивні наслідки дії безвізового режиму між Україною і Європейським союзом.

Значне розширення мережі авіамаршрутів, більшою мірою лоукостерів і авіакомпаній зі змішаною моделлю ведення бізнесу, зафіксовано протягом двох останніх років. На думку віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, це сталося, завдяки спрощенню візового режиму між Україною і ЄС.

«Через два роки після цієї події ми вже сприймаємо «безвіз» як даність. Здається, що він був завжди. Виснажливі черги і часто принизлива бюрократія так швидко забулися, що чується вже зневажливе пирхання на адресу цього, безумовно, історичного досягнення», – написала віце-прем’єр-міністр у своєму Facebook.

Зараз на українському пасажирському ринку авіаперевезень працює 39 іноземних компаній. У 2017 році їх було 21. Також за ці роки почали свою роботу два українських лоукостера. У 2017 році було 87 регулярних міжнародних авіамаршрутів, а на сьогоднішній день їх 129. Зараз виконуються регулярні авіарейси в 24 країни Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що динаміка зростання пасажирських авіаперевезень в Україні найкраща серед усіх європейських країн.

Чистий прибуток популярного серед українців угорського лоукостера Wizz Air за попередній фінансовий рік збільшилася на 6 відсотків.