Росія посварила Польщу за використання сльозогінного газу та водометів проти мігрантів

“Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що використання польськими військами сльозогінного газу та водометів для запобігання в’їзду мігрантів з Білорусі є абсолютно неприйнятним”, – повідомляє AFP.

«Поведінка польської сторони абсолютно неприйнятна», – заявив він на прес-конференції в Москві, пославшись на «сльозогінний газ і водомети, а також постріли по мігрантах у напрямку Білорусі».

Раніше прикордонна поліція розмістила у Твіттері відео, на якому з водомету націлює через кордон групу мігрантів в імпровізованому таборі за низьких температур.

Важко поранено польського поліцейського. Він був доставлений машиною швидкої допомоги до лікарні, і його череп, ймовірно, був зламаний внаслідок удару будь-яким предметом.

Ситуація загострюється в умовах напруженої міграції та політичної кризи на білорусько-польському кордоні, в якій на карту поставлено життя тисяч мігрантів.

Міністерство оборони Польщі заявило, що його солдати та інші прикордонники були атаковані камінням та іншими предметами. Стверджується також, що білоруські сили намагалися зруйнувати огорожу вздовж спільного кордону.