Зрив тюльпанів у Туреччині карається жорстокими штрафами

Зриваючи тюльпани в Туреччині під час прогулянки навесні, ви можете отримати величезний штраф, попереджає видання “Сабах”, цитоване BGNES.

Цей ніжний червоний тюльпан, який насправді походить з сімейства лілій, є уродженцем Маніси в Західній Туреччині, тому він відомий серед турків як “тюльпани Маніси”.

Його присутність в природі з роками скоротилося, що спонукало владу накласти штрафи за псування знаходиться під загрозою зникнення квітки. Влада оголосила в цьому році, що ті, хто спійманий під час збору тюльпанів, незважаючи на заборону, будуть оштрафовані величезною сумою в 73 747 турецьких фунтів (більше 10 000 євро). Влада попереджає, що громадяни, які намагаються викорінити бульби, будуть оштрафовані на ту ж суму.

Ці заходи є частиною плану закону про види, запущеного для захисту рослин, що знаходяться під загрозою зникнення. “Тюльпан Маніси” був поміщений під захист в Туреччині кілька років тому для боротьби з контрабандою біологічних речовин.

Також відома як «Магнієвий Тюльпан», наукова назва для тюльпана Маніси – «tulipa orphanidea», цвіте приблизно в квітні і травні щовесни в Національному парку “Спіл Маунтін”.