Робота і вакансії в Торонто

Торонто – це найбільше густонаселене місто Канади та столиця провінції Онтаріо. Одне з найбільших фінансових і культурних центрів у світі. Робота в Торонто для українців та інших іноземців у 2017 році забезпечить високий рівень доходу і можливість іммігрувати в Канаду на постійне проживання з подальшою перспективою оформити канадське громадянство.

robota-v-toronto

У Торонто створені оптимальні умови для працевлаштування та комфортного життя. Любителі спорту можуть насолодитися баскетбольними, тенісними та хокейними матчами. Чи не будуть нудьгувати шанувальники театрального мистецтва і кінематографу. Це дуже безпечне місто зі сприятливими кліматом, відмінною інфраструктурою і привітними жителями. Про специфіку трудової міграції в Торонто поговоримо далі.

ЗМІСТ

  1. Трудова міграція в Торонто
  2. Як знайти роботу в Торонто
  3. Вакансії та зарплата в Торонто

Трудова міграція в Торонто

Населення Торонто в 2017 році налічує понад 2,7 млн осіб. Майже половина місцевих жителів – це іноземці. В цілому за етнічним складом Торонто є одним з найрізноманітніших міст у світі. Найбільш численні національності – це англійці, китайці, ірландці й шотландці. Багато представників із Західної та Східної Європи, включаючи Німеччину, Францію, Італію, Україну і Росію.

Провінція Онтаріо займає провідні позиції в країні по залученню іммігрантів з різних країн, причому не тільки найманих працівників. Багатьох іноземців приваблює можливість отримати якісну вищу освіту в Канаді. Одним з кращих закладів освіти вважається Університет Торонто, де проходять навчання студенти з більш ніж 165 держав. Заможні підприємці з-за кордону відкривають в Канаді бізнес і не останнє місце по залученню інвестицій належить саме Торонто.

Економіка Торонто представлена сильним фінансовим і бізнес-сектором. Тут розташована найбільша фондова біржа, безліч банків і брокерських компаній. Безробіття в Торонто в 2017 році близько 6,3%. За прогнозами місцевих експертів, рівень зайнятості в місті до кінця року збільшиться мінімум на 1,9%, що майже в два рази вище середніх показників по країні. Крім того, влада очікує зростання населення на більш ніж 110 тисяч осіб, в тому числі коштом трудових мігрантів.

Про те як знайти роботу в Канаді замислюються не тільки українці. Десятки тисяч претендентів з різних куточків планети мріють потрапити в цю успішну державу. Тому конкуренція на місцевому ринку праці дуже істотна. Місцева влада зацікавлена в залученні, перш за все, досвідчених кваліфікованих фахівців, що володіють дефіцитними для економіки Торонто професіями. В цілому процес трудової міграції в Канаду досить складний.

Легальна робота в Торонто має на увазі попередній пошук роботодавця та отримання дозволу на працевлаштування. Залежно від вакансії до претендента з-за кордону пред’являється ряд додаткових вимог, наприклад, гарне здоров’я, відсутність судимості, готовність покинути канадську територію після закінчення терміну дії контракту. Кілька полегшують процес переїзду в Торонто спеціальні імміграційні програми, такі як Federal Skilled Worker.

Більш детальну офіційну інформацію про умови та вимоги до іноземців для працевлаштування в Торонто можна знайти на урядовому порталі Канади – canada.ca

Як знайти роботу в Торонто

Торонто фото

Попри те що на вулицях міста можна почути десятки різних мов, включаючи португальську, китайську, арабську, іспанську та багато інших, для успішного пошуку вакансії в Торонто іноземець повинен добре володіти офіційною мовою – англійською і рідше французьким. Крім того, близько 20% професій на канадському ринку праці регулюються, тому деякі дипломи про освіту та кваліфікацію повинні бути визнані в країні. Наприклад, це стосується лікарів, інженерів і вчителів.

У Торонто зосереджені великі компанії в сфері медіа та телекомунікацій, інформаційних технологій і кіноіндустрії. Переважно за межею міста розташовані промислові підприємства. Проаналізуйте перелік місцевих роботодавців (посилання нижче) і пишіть пропозиції про працевлаштування безпосередньо. Для цього необхідно скласти грамотне резюме та супровідний лист. Лаконічно вкажіть досвід, професійні успіхи та навички.

По можливості рушайте в Торонто як турист. Крім огляду місцевих визначних пам’яток, знайдіть час на відвідування ярмарків вакансій, звертайте увагу на оголошення в місцевих газетах і телебаченні. Знайдіть представників місцевих російськомовних діаспор. Проявляйте активність в інтернеті. Заходьте на тематичні форуми та групи в соціальних мережах. Переглядайте вакансії в Торонто на спеціалізованих сайтах. 

Вакансії та зарплата в Торонто в 2017 році

Сьогодні високооплачувана робота в Торонто для українців та інших іноземців доступна не тільки у фінансовій сфері, а й в області телекомунікацій і інформаційних технологій, в індустрії реклами та кіно, автомобілебудуванні та промисловому секторі. До 40% всіх канадських компаній мають представництва або штаб-квартири в Торонто. Іноді зустрічаються вакансії в туристичній галузі.

Зарплати в Канаді одні з найвищих у світі. Наприклад, мінімальна ставка оплати праці в провінції Онтаріо дорівнює 11,4 канадським доларам за годину (з 1 жовтня 2017 року – 11,6). Середня зарплата в Торонто в 2017 році становить 4 215 доларів на місяць до сплати податків. Потрібні вакансії в Торонто – це розробники програмного забезпечення, фінансисти, інженери, різнороби. У сфері некваліфікованої праці знайти законну роботу в Торонто вельми складно.