У Канаді значно зросла орендна плата за квартиру

Останнім часом в Канаді спостерігається істотне зростання орендної плати за квартиру. В першу чергу така ситуація обумовлена тим, що житла на всіх бажаючих не вистачає.

На ринку нерухомості Канади можна вивчати класичну формулу економіки: оскільки пропозиція зростає набагато повільніше, ніж попит, то ціни на оренду житла також зростають. Загальна частка вільного житла в країні знижується другий рік поспіль.

За даними Канадської іпотечної житлової корпорації протягом 2018 року було побудовано 37 тисяч квартир. При цьому попит на квартири збільшився до 50 тисяч, різниця в 13 тисяч істотна, що і викликає напругу на ринку нерухомості, що в свою чергу призводить до зростання цін.

У різних регіонах країни по різному склалася ситуація. В Онтаріо, Британської Колумбії і Манітобі частка вільного житла збільшувалася. Поряд з цим, у провінції Квебек, Альберті, Саскачевані спостерігалося зниження.

На сьогоднішній день середня орендна плата в Канаді за квартиру-студію становить 780 доларів на місяць, з однією спальнею обійдеться в 950 доларів, з двома спальнями – близько 1000 доларів на місяць.

Нагадаємо, програма імміграції в провінцію Онтаріо за підсумками року, що минає 2018 року виявилась найбільша в Канаді, в порівнянні з минулим роком кількість номінацій збільшилася на 600 штук.

Джерело: www.eurabota.ua

05.12.2018