У Німеччині зарплати ростуть із завидною стабільністю

Співробітники, які працюють в Німеччині за трудовою угодою, в третьому кварталі цього року отримали істотні надбавки до своїх заробітних плат.

З опублікованих Федеральним статистичним відомством даних за третій квартал 2018 року слідує, що заробітні плати багатьох працівників ростуть темпами, що перевищують інфляцію.

У порівнянні з 2017 роком заробітні плати в середньому збільшилися на 2,7 відсотка. З огляду на те, що в Німеччині інфляція становить близько 1 відсотка в рік, це зростання не просто номінальне, яке компенсує збільшення цін на товари і послуги, але реальне. Заробітні плати в Німеччині стабільно збільшуються вже протягом семи років. Величина надбавок залежить від конкретного сектора економіки.

Цього року найбільш відчутне підвищення зарплати зафіксовано в секторі водопостачання: 7,6 відсотків. Друге місце займає сфера мистецтва і розваг (5,5 відсотків), на третьому – сектор енергетики (5 відсотків). В інших галузях економіки Німеччини зафіксовано підвищення зарплат на рівні 2 відсотків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Німеччині рівень зайнятості один з найвищих серед країн Європейського союзу.

Джерело: www.eurabota.ua

05.12.2018