Іммігранти будуть стабільно поповнювати населення Чехії

Для Чехії стабільний потік іммігрантів, в тому числі з України, буде вирішальним фактором, який не дасть скоротитися населенню країни.

Чеське статистичне управління розрахувало, що в середині цього століття кожен третій житель Чехії буде похилого віку. Кількість людей активного віку буде неухильно зменшуватися і в результаті становитиме близько 6 мільйонів чоловік.

Демографи прогнозують, що протягом наступних десятиліть в Чехію переїде досить велика кількість іноземців – близько 2,3 мільйона чоловік, що дозволить компенсувати зменшення чисельності населення.

Цього року чеський уряд початок активно залучати українців на свої підприємства. Оголошено, що квота в 2019 році збільшується в два рази – до 20 тисяч осіб, які можуть переїхати до Чехії як трудові мігранти і офіційно працевлаштуватися, гарантуючи для себе нормальні умови роботи і соціальний пакет.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що головною причиною масового виїзду українських громадян в інші країни є бачення майбутнього і перспектива розвитку для себе і своєї сім’ї. Звичайно, рівень оплати праці також має важливе значення при прийнятті рішення переїхати в іншу країну.

Джерело: www.eurabota.ua

05.12.2018