Кадровий голод на ринку праці України буде тільки посилюватися

В Україні склалася парадоксальна ситуація: з одного боку уряд Гройсмана звітує про суттєве зменшення безробіття і про стабільне зростання середньої заробітної плати, а з іншого – Україну в найближчому майбутньому чекає справжній дефіцит на ринку праці.

Основна причина – з початку цього року українці в кількості 1,7 мільйона з власної волі звільнилися з роботи, на якій пропрацювали багато років, лише невеликий відсоток з цього числа потрапили під скорочення.

Незадовільні умови праці та низька зарплата – основні причини масових звільнень за власним бажанням. За інформацією Державної служби статистики, українці зі старою роботи звільняються, але на нове робоче місце не влаштовуються, очевидно, виїжджаючи в одну з країн Європейського союзу, щоб почати заробляти нормальні гроші.

Найбільше від кадрового голоду традиційно страждають найменше оплачувані професії. Зокрема, освіта втратила 62 тисячі фахівців, медицина – 30 тисяч, транспорт – 14 тисяч. Одним словом, ситуація має тенденцію до серйозного погіршення.

Нагадаємо, Статистична служба Польщі підрахувала, що на сьогоднішній день в країні працює близько 2 мільйонів українських трудових мігрантів.

Джерело: www.eurabota.ua

06.12.2018