Тепер для офіційного працевлаштування в Польщі, робочі візи не потрібні

Уряд Польщі прийняв рішення скасувати робочі візи для українських громадян, які хочуть приїхати працювати в країну.

Польське законодавство передбачає можливість для громадян держав, які не входять до складу Європейського союзу, які перетнули державний кордон в рамках безвізового руху, скориставшись біометричним паспортом, також мають повне право на працевлаштування. При цьому вони повинні оформити додаткові документи, вже прибувши на фірму чи підприємство, де вони планують працювати.

Тепер українці, які хочуть знайти роботу в Польщі, можуть, зробивши себе біометричний паспорт, приїхати в країну і самостійно знайти підходяще робоче місце, а також отримати всі необхідні для працевлаштування документи.

поиск работы в Польше

Тепер будь-який український громадянин отримав право на легальних підставах просити дозвіл на роботу в Польщі або так зване «освядченя», тобто декларацію про намір працевлаштування іноземця.

Польський уряд був змушений піти на такий кардинальний крок тому, що протягом цього року українські трудові мігранти менше обирають Польщу як країни для працевлаштування, плюс самі поляки воліють виїжджати на роботу в більш багаті країни Західної Європи.

Нагадаємо, раніше ми писали про нові правила оформлення на роботу в Словаччині, які нещодавно були введені для українських трудових мігрантів.

Джерело: www.eurabota.ua

23.10.2018