Канадська провінція оголосила надзвичайний стан через зсуви ґрунту

“Кількість загиблих внаслідок повеней і зсувів, які зруйнували деякі райони Британської Колумбії, ймовірно, зросте”, – повідомляє Reuters.

Влада канадської провінції оголосила в середу надзвичайний стан, і федеральний уряд пообіцяв дуже багато.

Влада підтвердила факт смерті внаслідок злив і селів, що зруйнували дороги і залишили кілька гірських міст в ізоляції. Принаймні троє людей невідомі. За словами канадського міністра громадської безпеки Марко Мендічіно, близько 18 000 людей було переміщено в провінції на узбережжі Тихого океану.

«Ми очікуємо на підтвердження ще більшої кількості смертей найближчими днями», – сказав прем’єр-міністр Великобританії Джон Хорган, охарактеризувавши катастрофу як подію 500-річної давності. Ми введемо обмеження на поїздки та забезпечимо доставку основних товарів, а також медичних та екстрених служб у потрібні населені пункти», – заявив Хорган на прес-конференції, закликавши людей не складати запаси.

Повені та зсуви також перекрили доступ до найбільшого порту країни у Ванкувері, перешкоджаючи і так напруженим глобальним ланцюжкам поставок.

Прем’єр-міністр Джастін Трюдо сказав, що його уряд допоможе провінції оговтатися від того, що він назвав «жахливою, жахливою катастрофою». Оттава спрямовує сотні військово-повітряних сил, щоб допомогти з відновленням, і «тисячі інших перебувають у резерві», – сказав Трюдо репортерам у Вашингтоні перед самітом США-Канада-Мексика.

У Хоупі, за 160 миль на схід від Ванкувера, їжі ставало дедалі менше.

Катастрофа може бути однією з найдорожчих історія Канади.

Повінь – друге лихо, що обрушилося на Британську Колумбію за останні місяці. Наприкінці червня внаслідок масової пожежі у тому ж регіоні було зруйноване ціле місто.