Трагедія в будинку для літніх людей в Мадриді

За даними FOCUS з посиланням на інформацію, отриману від керівників центру, від нового коронавірусу померли щонайменше 19 мешканців будинку престарілих в Мадриді.

Про смертельні випадки в будинку для літніх людей в Монте-Ермосо вперше повідомили Europa Press з посиланням на родичів, які спілкувалися там з працівниками. «Ймовірно, помре ще більше людей», – повідомило EL PAÍS джерело в галузі охорони здоров’я, знайоме з ситуацією.

До вівторка хворі жителі не доставлялися в лікарню та вмирали в будинку для літніх людей. Пізно у вівторок, більш ніж через 12 годин після того, як історія була розказана, все ще було неможливо визначити точне число загиблих в місці, яке вміщує 130 осіб.

У вівторок опівдні офіційний представник центру визнав, що ця цифра становить не менше 19. Пізніше регіональні служби Мадрида скоротили її до 17 смертей в минулу п’ятницю. Робочі та родичі не погодилися з цією цифрою і сказали, що відбулися підозрілі смерті набагато раніше цього. Але встановити причину смертей складно, оскільки жертви ніколи не проходили тестування на коронавірус. Деякі з них були класифіковані як «можливі Covid-19».

В цілому 75 чоловік, включаючи персонал та мешканців Монте-Ермосо, дали позитивний результат на коронавірус, згідно інтерв’ю з радіо SER Енріке Руїс Ескудеро, глава регіонального департаменту охорони здоров’я Мадрида. «Нам потрібна інформація на місці, щоб діяти». Схоже, його заява передбачає, що менеджери в Монте-Ермосо не повідомляли про випадки владі.

Новини про епідемію Монте-Ермосо підтвердили побоювання з приводу підвищеного ризику коронавірусу SARS-CoV-2 для більш ніж 400 будинків для людей похилого віку, які працюють в районі Мадрида. Два тижні тому ще один спалах було зареєстровано в гуртожитку для людей похилого віку в Ла-Пасі, де померла 99-річна жінка і як мінімум 10 інших жителів заразилися.