В ООН стурбовані збільшенням забруднення навколишнього середовища

Пандемія COVID-19 привела до різкого збільшення забруднення навколишнього середовища від одноразових продуктів, таких як маски для обличчя, рукавички і дезінфікуючі пляшки. Це стало ясно на конференції ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД).

“На думку експертів, в результаті прийняття обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією викиди парникових газів були скорочені до 5%, але не всі заходи, спрямовані на протидію коронавірусу, надали позитивний вплив на навколишнє середовище”,- йдеться в заяві.

«Пластикове забруднення вже було однією з головних загроз для нашої планети до спалаху коронавірусу», – сказала Памела Кокс-Гамільтон, директор департаменту міжнародної торгівлі ЮНКТАД. За її словами, різкий стрибок в щоденному споживанні продуктів, призначених для забезпечення безпеки людини і зупинки хвороб, погіршив ситуацію. «Але це тільки частина проблеми. В результаті соціального дистанціювання щоденна кількість доставок товарів, які упаковуються в кілька пакетів, сприяло збільшенню забруднення “,- йдеться в доповіді ЮНКТАД.