Білл Гейтс очікує, що ми позбавимося пандемії до літа 2022 року

“До літа наступного року смертність від коронавірусу та загальний рівень інфікування можуть досягти середніх значень сезонного грипу. Це було передбачено засновником Microsoft Біллом Гейтсом, який був гостем на Новому економічному форумі в Сінгапурі”, – повідомляє Reuters.

Однак він уточнив, що це за умови, що не з’являться нові, більш небезпечні штами.

Сорден Гейтс на тлі розвитку вродженого імунітету, вакцинації та появи нових ліків смертність та захворюваність мають різко знизитися, а за відсутності нових штамів до середини 2022 року ці цифри можуть досягти даних щодо сезонного грипу.

У той же час, засновник Microsoft закликав світову спільноту активно працювати над викоріненням COVID-19, щоб знизити загрозу нових пандемій.

Він сказав, що з нетерпінням очікує вирішення завдань щодо доставки вакцин проти коронавірусу наступного року.

Білл Гейтс та його колишня дружина Мелінда керують благодійним фондом, який займається боротьбою з небезпечними захворюваннями в країнах, що розвиваються, а також розробкою програм охорони здоров’я та освіти у Сполучених Штатах. Сотні мільйонів доларів уже були виділені через фонд на розробку вакцини проти COVID-19 та на підтримку найбідніших, найуразливіших до пандемії.