Двоє людей загинули в Японії через сильний снігопад

За повідомленням DPA, “двоє людей загинули в центральній частині Японії після того, як холодний повітряний фронт обрушився на більшу частину країни сильним снігопадом”.

У префектурі Ніїгата, на північ від Токіо, двоє літніх чоловіків загинули при прибиранні снігу з дахів своїх будинків.

Тим часом сотні автомобілів застрягли в снігу на шосе Кан-Ецу в префектурі, хоча сніг прибирали всю ніч. За повідомленням East Nippon Expressway, кількість застряглих автомобілів на шосе, що сполучає Ніїгата з Токіо, впало сьогодні до 670 ближче до вечора, після приблизно 1000 автомобілів вранці.

Десятки військовослужбовців були відправлені в цей район, щоб забезпечити пасажирів заблокованих машин їжею, водою, бензином, ковдрами і біо-туалетами.

Як повідомляє телеканал NHK, щонайменше чотири людини були доставлені до лікарні. У компанії сподіваються, що ця ділянка траси буде відкрита завтра вранці.

На північному острові Хоккайдо через сніг зупинено 100 поїздів. Японське метеорологічне агентство передбачило сьогодні сильні снігопади на півночі Японії і на узбережжі Японського моря, попереджаючи про сходи лавин і інші перешкоди руху транспорту.